izo

Izolacijsko staklo sastavljeno je od dvije ili više staklenih ploča koje su na rubu međusobno povezane (razmak 6, 9, 12 i 16 mm).

Veza omogućava besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, a međuprostor je ispunjen suhim zrakom (točka rošenja oko -30 stupnjeva C) ili plinom.

Razmak između staklenih ploča osiguran je aluminijskim držačima koji su ispunjeni sredstvima za sušenje. Izolacijsko staklo se može proizvoditi u kombinaciji sa kaljenim ili slojevitim staklom. Kad se u međuprostor postave ukrasni profili dobiva se dekorativno izolacijsko staklo.


Osobine izolacijskog stakla:

  • smanjuje toplinsku razmjenu između dva prostora
  • smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grijanje
  • manji je utrošak energije
  • nema propuha i pojave kondenzata pa se mogu koristiti veće staklene površine za zadanu sobnu temperaturu bez povećanja troškova energije

Ukoliko se traži bolja zaštita od sunca istovremeno sa zaštitom od hladnoće i topline, onda se upotrebljava staklo sa posebnim premazom. Od vrste zaštite koja se zahtjeva i estetskog izgleda koji se želi, zavisi koje će se vrste stakla upotrijebiti.

Pored toplinske izolacije izolacijsko staklo pruža i bolju zaštitu od buke, ukoliko se koriste različite vrste i debljine stakla.

Standardna debljina stakla koja se koristi iznosi 4, 5-6 i 8 mm. Može se proizvoditi i troslojno izolacijsko staklo sa ukupnom debljinom od 40 mm. Od opterećenja vjetrom i površine stakla zavisi koja će se debljina stakla upotrijebiti.

 

DVOSLOJNO STAKLO 24mm

dvoslojno float

Debljina: 4 - 16 - 4 mm
Ispuna: Zrak
Ug: 2,9 W/m²K
Rw: 34 dB

DVOSLOJNO STAKLO 24mm

dvoslojno float

Debljina: 4 - 16 - b4 mm
Ispuna: Argon
Ug: 1,1 W/m²K
Rw: 34 dB

TROSLOJNO STAKLO 40mm

dvoslojno float

Debljina: 4 - 12 - b4 - 12 - b4 mm
Ispuna: Argon 
Ug: 0,7 W/m²K
Rw: 36 dB

* Ug - koeficijent prolaza topline,           * Rw - zvučna izolacija,           * b - low-e premaz


Ornament stakla

Ornament stakla su dekorativna stakla koja se dobivaju tako što se tokom proizvodnje prozirnog "float" stakla mustra uzorka utiskuje na jednu ili obje strane. Postoji mnogo vrsta ornament stakala, većinom u debljini od 4 mm.

Prozirnost stakla zavisi od gustoće i strukture ornamenta.

Ornament stakla se najčešće primjenjuju na mjestima gdje je poželjno neprozirno staklo koje ipak propušta dovoljno svjetlosti. Većinom se koriste za ostakljivanje ulaznih vrata, pregradnih sobnih vrata, vrata kuhinjskih elemenata, radionica, garaža, kupaonskih prozora.

View the embedded image gallery online at:
https://alanis.hr/Izo-staklo/izo-staklo#sigProId7e415b6940

© 2016 Alanis. Sva prava zadržana. Developed By StudioIT